День прав людини

2023-12-11

10 грудня у світі святкують Міжнародний день прав людини. У цей день зазвичай згадують про механізми досягнення безпеки в суспільстві й зусиллях світової спільноти щодо виховання молодого покоління у дусі дотримання прав людини.
З нагоди цієї події у нашій гімназії для здобувачів освіти було проведено урок на тему «Права людини».
Учні були ознайомлені з історією розвитку прав людини у світі, переглянули фільм «Історія розвитку прав людини», ознайомилися з правами які мають громадяни України, та правами які мають діти у нашій державі згідно З конвенцією ООН про права дитини, яка з 1991 року є частиною національного законодавства України.
Також брали участь у вікторині «Чи знаєш ти свої права та обов’язки?». Гравці відповідали на питання, пов’язані з правами людини та правами дитини, виконували завдання «Знайди слова», відгадували анаграми, що відповідають темі уроку та визначали «мозковим штурмом» найголовніші права для однолітків, а потім створили квітку прав «Кожна дитина має право».. Ще переглянули поради від патрульних, які ще раз ознайомили учнів з їхніми основними правами та обов’язками, розповіли присутнім дітям як захищати себе при порушенні прав дитини. А на закріплення всіх знань, які отримали на уроці, кожна дитина отримала пам'ятку про права дитини.
Більше фото можна переглянути на сторінці Facebook
/Files/images/8531_724x0_803.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 9

Коментарi