День волонтера

2023-12-05

5 грудня відзначають Міжнародний день волонтерів. Цей день відзначається щорічно з 1985 року, коли Генеральна Асамблея ООН запропонувала урядам відзначати саме цей день, як день добровольця. Волонтерство засновується на добровільності, співчутті, солідарності з потребами та ідеями інших, а також глибокій повазі до всіх людей.
Волонтер у перекладі з англійської означає добровільний помічник. Волонтери безоплатно працюють там, де потрібна їхня допомога.
В Україні волонтерський рух розпочався у 90-х роках XX століття. Офіційно його визнали 10 грудня 2003 року. На сьогодні він регламентується Законом «Про волонтерську діяльність».
Українцям здавна були притаманні традиції взаємодопомоги, але роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2014 – Революція гідності, а потім і війна на Сході дали поштовх розвитку волонтерства в країні, яке виросло в потужний громадянський рух.
Волонтери добровольцями йшли на фронт, збирали по світу гроші й везли на передову все, що могли, починаючи зі шкарпеток і закінчуючи тепловізорами, приймали біженців, здавали кров для поранених, знаходили потрібні ліки, плели маскувальні сітки й готували борщові набори.
Під час повномасштабної війни волонтери, часто ризикуючи життям, допомагають українським військовим і цивільним. Нині волонтером став фактично кожен українець.
Та для нашої гімназії це не просто ще один святковий день. Це свого роду релігія, що надихає нас щодня робити все нові й нові добрі справи. Це рух, що лине від щирого серця. Це наша потреба робити добрі справи. Це наш обов’язок допомагати тим, хто цього так чекає.
З початку повномасштабної війни педагогічний колектив, працівники та учні нашої гімназії постійно долучаються до допомоги військовим: виготовляють окопні свічки, плетуть маскувальні сітки, збирають продуктову допомогу, проводять благодійні ярмарки на підтримку ЗСУ та багато інших добрих справ.
Сьогодні українські волонтери – це важлива частинка нашого народу, яка наближує нашу спільну перемогу.
Волонтерська діяльність з давніх - давен була притаманна нашому народу.
Це свято особливо важливе для України особливо в цей нелегкий час.
Саме волонтери, допомагають нашим військовим. Без волонтерської праці нашим захисникам було б дуже важко.
Щиро вітаємо всіх людей доброї волі з Днем волонтера !
Міцного здоров'я сил, добра, успіхів бажаємо у їхній нелегкій справі.
Дякуємо вам за вашу працю, за внесок, що кожен з вас робить для нашої перемоги!
Слава Україні!
Героям слава!

Більше фото можна переглянути на сторінці Facebook

/Files/images/1670227986_1-11.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 1

Коментарi