Міжнародний день рідної мови

2024-02-21

21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Це свято відзначає уся наша держава. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки й передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням.
До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася вся шкільна родина.
У цей день в нашій гімназії пройшли заходи під гаслом «Відчуй смак української мови!..». Вчителі-класоводи 1-4 класів провели цікаві та пізнавальні вікторини, а саме: «Українська рідна мова – барвінкова, калинова, солов’їна», подорож Країною мови «Кожному миле його слово рідне», «Юний мовознавець» тощо. Діти спілкувалися українською, дізнавалися багато цікавого про мову, виконували завдання, робили поробки та малювали малюнки до Дня рідної мови.
Завершальним етапом святкування став мовознавчий квест «Мова єднає всіх» для учнів 5-9 класів. Учасників квесту поділили на дві команди «Соняхи» та «Волошки» і діти почали змагатися за звання кращого знавця української мови. Вони виконували різні завдання, відповідали на запитання ведучої, пояснювали фразеологізми, шукали заховані слова у патріотичному філворді, перекладали слова українською мовою та співали пісні про українську мову. Метою заходу було виховання любові до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою. Діти злагоджено працювали у команді та показали гарні результати.
Сьогодні ми є свідками відродження української мови. Вона заграла усіма барвами мелодійного українського слова в освітніх закладах, на вулицях міст і сіл. Люблячи й вивчаючи рідну мову, учні виявляють свідоме бажання бути гідними громадянами своєї держави.
Українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава.
Все буде Україна!
Більше фото можна переглянути на сторінці Facebook
/Files/images/150996589_966239514185408_2973143059718504739_n.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 1

Коментарi