• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом

Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом

2024-03-24

З метою захисту здоров’я дітей, надання перевіреної інформації про туберкульоз, профілактики туберкульозу серед учнів та формування у них навичок здорового способу життя в нашій школі з 22 березня проводилася інформаційно-роз’яснювальна кампанія під гаслом «Туберкульоз стосується кожного!» (відзначення Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом – 24 березня).
Туберкульоз є найпоширенішою інфекцією у світі. Щорічно туберкульозом інфікується понад 20 млн людей і помирає близько 4 млн.
З дев'яностих років XX століття епідеміологічна ситуація із захворюваності на туберкульоз у нашій країні різко погіршилася у зв'язку з економічними та екологічними проблемами, міграційними процесами та зубожінням значної частини населення.
З метою профілактики туберкульозу вчителем біології, педагогом – організатором, класними керівниками, організовано і проведено ряд профілактичних заходів:
- година спілкування «Дихай вільно», «Туберкульоз, його симптоми та профілактика» для учнів 1-4 класів ;
- бесіда та відео лекторій «Профілактика захворювання на туберкульоз», «Правда про туберкульоз» для учнів 5-8 класів;
- тестування «Профілактика туберкульозу» для учнів 5-9 класів;
- конкурс малюнків «Подаруй собі життя».
Варто наголосити на тому, що своєчасне виявлення туберкульозу є вирішальним фактором для його ефективного лікування. Не зволікайте проведенням туберкулінодіагностики, профілактичними оглядами, дотримуйтеся здорового способу життя, раціонального повноцінного харчування, правил особистої гігієни – це стане запорукою здоров’я та вагомим кроком на шляху протидії епідемії.
Бережіть своє здоров’я!
Більше фото можна переглянути на сторінці Facebook

/Files/images/NEWS-Vsesvitniy-den-borotby-z-tuberkulozom-US-BDPU-.jpg/Files/images/screenshot_5-7.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 13

Коментарi