Всесвітній день води

2024-03-22

22 березня - Всесвітній день води
Цьогоріч тематикою Всесвітнього дня води є «Цінність води для кожного з нас». Вода – це життя, а чиста вода – основа нашого здоров’я.
В цей день в усьому світі проходять заходи, присвячені важливості збереження та дбайливому ставленні до водних ресурсів.
Напередодні до нас завітала Миколенко Людмила Йосипівна - інженер-гідротехнік БУВР середнього Дніпра Обухівської дільниці. Яка розповіла учням про важливість збереження водних ресурсів.
Вода повинна бути не тільки чистою, але і повністю безпечною для здоров’я. Якісна питна вода відрізняється своєю прозорістю, не містить осаду і піску, немає запаху і присмаку. Вона повинна бути освіжаючою і приємною за своїми смаковими якостями.
Щороку стан річок, озер і підземних вод в Україні та в усьому світі погіршується через різні причини, зокрема із процесом зміни клімату, адже кліматичні зміни в водній сфері вже незворотні. На додачу сьогодні обстріли російських окупантів призводять до руйнації інфраструктури, пов’язаної з водопостачанням і водовідведенням, хімічне забруднення, відключення електроенергії на об’єктах, що скидають стічні води. А це становить загрозу не тільки для водних ресурсів, а й для екосистеми в цілому. Зруйновані каналізаційні та очисні споруди несуть небезпеку для всієї фауни, людей та тварин – це холера, тиф, гепатит. У стічних водах містяться різні мікроорганізми, спори грибів, яйця гельмінтів та інші небезпечні речовини, організми та хвороби.
Отже, головною метою для нас є мінімізація впливу на довкілля і поліпшення екологічного стану річок, струмків, потічок, ставків, адже в умовах воєнного стану це є першочерговим завданням, рівнозначним збереженню життя на територіях, якими протікають водні ресурси й де ми всі з вами проживаємо. Вода має бути завжди чистою і придатною для вживання. Піклуватися про це повинні не тільки фахівці, а й усі мешканці міст та сіл. Вода - це життя!

Кiлькiсть переглядiв: 10

Коментарi