«Вірші обпалені війною»

2024-03-21

21 березня у всьому світі відзначають Всесвітній день поезії, який був започаткований ЮНЕСКО у 1999 році з метою підтримки культурного різноманіття, мовної рівності та свободи слова через поетичне мистецтво. Цей день є нагодою для любителів поезії з різних країн та культур обмінятися своїми улюбленими віршами, а також дізнатися більше про видатних поетів минулого та сучасності.
На жаль сучасна поезія більше пов’язана з війною. Ця війна торкнулася кожного, у більшості з нас є хтось близький на фронті, на окупованих чи звільнених територіях, в евакуації чи полоні, чи назавжди пішов за обрій. Українська військова лірика — один із проявів цієї війни та частина нашої національної ідентичності.
Часами емоції настільки сильно переповнюють, що немає сил втримати їх. І тоді доводиться візуалізувати те, про що серце кричить. Українські та й світові класики саме у найважчі моменти життя створили свої найкращі витвори мистецтва. Один із таких моментів відбувається зараз: народжується творчість, яку будуть вивчати в шкільних підручниках.
До широкомасштабного вторгнення ми всі читали зовсім інші вірші та оповідання, а зараз ми все більше звертаємо увагу на поезію, написану під час війни.
До Всесвітнього дня поезії наші учні підготували флешмоб «Вірші обпалені війною» і продекламували вірш написаний під час війни.
Відео можна переглянути на сторінці Facebook
/Files/images/2214.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 6

Коментарi