День Соборності України

2024-01-23

22 січня всі українці відзначають національне свято – День Соборності України. Саме у цей день, у далекому 1919 році возз'єдналися Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Респуліка. Офіційно ця подія святкується з 1999 року. Територіальна єдність України ще з давніх часів – дуже болюча тема, так як вороги завжди "роздирали" нашу Батьківщину на дві частини. Тепер це свято, як ніколи актуальне. Всього за тисячу кілометрів від нас ведуться запеклі бої за єдність та свободу України.
Соборність України – це результат тривалої боротьби українського народу за свою свободу та незалежність. І подвиги героїв України ХХІ століття доводять, що за 105 років бажання українців жити в соборній незалежній Україні тільки укріпилося. Це бажання, яке тече по жилах нових поколінь українців, обов’язково допоможе їм вирости гідними громадянами своєї держави.
З нагоди цього свята та розширення знань учнів про свою рідну державу як частину Європи, для учнів гімназії було проведено Квест-мандрівку "Моя Соборна Україна". Під час квесту учні виконували різні завдання за картою локацій.
По закінченню квесту учні утворили "Ланцюг єднання" й таким чином продемонстрували своє величезне бажання, щоб вся Україна, від Луганська до Волині, була єдина, велика, сильна та неподільна країна.
/Files/images/photo_2024-01-23_14-42-57.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 10

Коментарi