• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • НОВИНИ
  • 105 років від дня народження Василя Сухомлинського

105 років від дня народження Василя Сухомлинського

2023-09-29

28 вересня 2023 року виповнюється 105 років від дня народження видатного українського педагога, письменника, суспільного діяча, вченого зі світовим ім’ям Василя Олександровича Сухомлинського, який все своє життя присвятив вихованню й навчанню молоді, а його творча спадщина з роками не втрачає своєї актуальності. З-під пера автора вийшло понад 40 книг, 600 статей, 1500 мініатюр – казок, притч, новел та оповідань для дітей. Ім’я видатного педагога і талановитого письменника Василя Сухомлинського здобуло пошану і славу не тільки в Україні, але й у багатьох країнах світу. Найвідоміша його книга «Серце віддаю дітям» вийшла 30 мовами світу. Його ідеї, науково-методичні розробки, педагогічний досвід втілюються в навчально-виховних системах європейських держав, Японії та Америки. Безліч творів українця було перекладено на 53 іноземні мови, його праці видавалися в Англії, Китаї, Японії, Німеччині, Франції, Іспанії, Польщі та багатьох інших країнах.
З метою вшанування пам’яті видатного педагога – гуманіста, письменника Василя Сухомлинського та популяризації його творчості у вестибюлі гімназії обладнана книжкова виставка «Василь Сухомлинський – видатний педагог сучасності».
Також для учнів 7-9 класів проведено інформаційну годину «Василь Сухомлинський. Штрихи з портрета», де учні ознайомилися з життєвим і творчим шляхом Сухомлинського, цікавими фактами з життя, та доторкнулися до скарбниці мудрості педагога, відчули ту атмосферу, в якій творив Учитель.
А учні молодших класів мали змогу познайомитися із творами Василя Сухомлинського, розмальовуючи розмальовки з ілюстраціями до його творів.
/Files/images/DSC_0162.JPG
Кiлькiсть переглядiв: 26

Коментарi