День пам'яті жертв Голодомору

2022-11-26

Щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять мільйонів жертв голодоморів. У XX столітті українці пережили їх тричі.
Голодомор – це страшна трагедія в історії нашої держави. Він забрав мільйони людей. Щоб не повторювалися такі події, ми маємо знати та пам’ятати про них.
З метою вшанування пам’яті жертв голодомору та виховання в учнів ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого та збереження державних традицій в нашій школі було проведено інформаційно-просвітницький захід для учнів 6, 7 класів. Вчитель історії Катерина Яцкевич ознайомила дітей зі страшним минулим та закликала всіх зберегти пам'ять про трагічні сторінки історії нашої держави для майбутніх поколінь.
Діти переглянули відеоролики та документальні фільми “Голод 33-го. Моторошний фільм про трагедію”, «Голодний дух». Створили пам’ятну аплікацію «Квітка незабудка» та виконали вправу асоціативний кущ «Голодомор – це…», також взяли участь в акції «Запали свічку пам’яті». Ця виховна година запам’яталась усім завдяки емоціям суму, жалю і співпереживання, які відчувалися у кожному слові та русі її учасників.
Публікацію на сторінці Facebook можна переглянути за посиланням:
https://www.facebook.com/pereselenska.school/posts/
Кiлькiсть переглядiв: 53

Коментарi