• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Захід до Дня захисника та захисниці України

Захід до Дня захисника та захисниці України

2022-10-14

14 жовтня в Україні є особливим днем, який щорічно переповнює гордістю та хвилюваннями серця мільйонів громадян нашої держави. У цей день відзначають одразу чотири свята та пам’ятні дні, пов’язані з різними історичними подіями. Православна церква святкує день Покрови Пресвятої Богородиці. З 1999 року згідно з Указом президента Леоніда Кучми у свято Покрови відзначають День українського козацтва. Також уже більш ніж півстоліття цей день вважається датою створення Української повстанської армії. А починаючи з 2014 року, 14 жовтня набуло ще одного значення – українці святкують День захисника України.
Одним із найбільш шанованих свят в Україні, що відзначається 14 жовтня, є свято Покрови Пресвятої Богородиці, або, як зазвичай кажуть, «Покрови» чи «Святої Покрови».
Сьогодні був проведений святковий онлайн урок-вікторина "Святковий квартет жовтня" з учнями нашого ліцею, під час якого діти дізналися історію виникнення свят, працювали з поняттями "єдність", називали асоціації до слова. Давали відповіді на запитання вікторини "Стежками історичного минулого", доповнювали прислів'я, розв'язували кросворд, розшифровували секретні шифрограми, в яких були зашифровані відомі українські прислів'я про козаків. Виконували інтерактивні вправи на відповідність. Створювали асоціативну грону калини "Яким повинен бути козак?"
У глибині душі кожного українця живе козак: воїн, який нічого не боїться і за рідну землю без роздумів віддасть своє життя.
Бажаємо усім нам міцного козацького здоров’я, незламної волі до перемоги та патріотичного духу, що допоможе долати будь-які перешкоди!
Тримайсь, козаче, сміливим будь,
Козак не плаче — це не забудь.
Нехай невдача, нехай біда,
Ніщо не зломить козака!!!
Слава Україні! Героям Слава!
Переглянути публікацію на сторінці Facebook можна за посиланням:
https://www.facebook.com/pereselenska.school/
Кiлькiсть переглядiв: 36

Коментарi