Ювілей для школи – зустріч з юністю

2018-12-16

15 грудня в Переселенській ЗОШ І-Ш ступенів святкували ювілей. 50 років тому, 1 вересня 1968 року будівельники вручили дирекціі символічний ключ від двоповерхової красивої будівлі - нової школи. До цього навчання відбувалося в 5 пристосованих приміщеннях. Цього ж року в це приміщення прийшли перші випускники 10 класу. Той час і сьогоднішній день відділяє 50 років. Впродовж півстоліття наша школа розвивалась, мужніла, славилась своїми традиціями і пишалась випускниками – хорошими людьми – талановитими фахівцями, громадськими та державними діячами, вчителями, лікарями, невтомними працівниками агропромислового комплексу. Наші випускники приводили в школу своїх дітей, їх діти – внуків, і тому наша шкільна родина росте і процвітає донині.
Напередодні ювілею учні, вчителі, працівники закладу доклали немало зусиль, щоб достойно зустріти найжаданіших гостей – випускників. Учні, а особливо учні 9-11 класів (Губенко Альона , Молчан Вадим, Прус Ілона, Семененко Руслана, Говорун Дарина, Воловик Єлизавета, Колисан Юлія, Онопрійчук Алан) із задоволенням готували вітальні плакати, прикрашали святкову залу, учасники художньої самодіяльності – музичні вітання, а педагогічний колектив надавав їм посильну допомогу. Як наші учні чекали цього свята! Як вони старались бути найкращими – і це їм вдалося!
«Зеленеє жито, зелене, хорошії гості у мене…» У словах цієї пісні всі емоції, що супроводжували свято. Сивочолі чоловіки та поважні жінки знову стали учнями, влились в ту шкільну сімʼю, яка нині здобуває знання в рідній школі. Окрім випускників, на ювілей завітали ветерани педагогічної праці, а також поважні гості:
Заступник міського голови Пурій Олег Анатолійович, сільський голова Циганок Вадим Анатолійович, директор Кагарлицької ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім. В.П.Дашенка Горбач Ірина Володимирівна, Омелянюк Микола Євгенович, Гудзь Надія Олександрівна.
Вони привітали шкільну родину з ювілеєм, вручили грошові сертифікати, цінні подарунки, навчальну літературу. Не залишились осторонь і наші спонсори – місцеві підприємці - випускники нашої школи – Сарапин В., Семенець М., Коноплянко С., Мірошник О.В., Носенко Ю., Жайворонок М., Кулик Ю.
Хлібом-сіллю зустрічала школа довгожданих гостей. Шматочок святкового короваю дістався кожному з присутніх, аби вони на довгі роки запамʼятали цю подію.
Найщирішими вітаннями та бурхливими оплесками зустріли присутні вчителів – ветеранів педагогічної праці: Вашеку Віру Прокопівну, - колишнього завуча школи, Андрущенко Надію Миколаївну – педагога-організатора та вчителя початкових класів.
І свято розпочалося! Ведучі - вчитель фізичної культури Гач І.В. та учениці 10 класу Прус Ілона і Семененко Руслана привітали присутніх і дали старт святковій частині вечора.
Незабутні емоції викликали у присутніх гумористичні сценки наймолодших – учнів початкової школи( Давлатова Назіма, Кобрин Олександр, Захарко Ірина, Ластівка Святослав).
Чудові пісні та іскрометні танці подарували присутнім дитячі вокальні та танцювальні колективи «Перлина», «Веселка», «Мрія».
Вчительський гурт «Оберіг» у складі Дринь Л.Б., Ходаревої Т.В., Владики Т.І. та Губенко О.В. вніс нотку дорослості концерту, виконавши пісні «Вчителька», «Попурі» та «Чершенька» і був зустрінутий бурхливими оплесками.
Надовго присутнім запамʼятається чудове виконання пісень дуетом «Сім’я» Губенко Альони та її мами – педагога-організатора Губенко О.В. Учні 9 та 11 класу Молчан В., Шаповал Р. та Онопрійчук А. виконали вокальний номер «Час юності моєї» у власному музичному супроводі.
А далі – виступи випускників, які з великою повагою згадували своїх вчителів та епізоди з власного шкільного життя. Школі – 50 років. Нажаль, не всі педагоги дожили до цього дня, тому світлу памʼять про них вшанували хвилиною мовчання.
Щастя, здоровʼя і всіляких гараздів побажала присутнім директор Переселенської ЗОШ – Балацька Зінаїда Петрівна. Її щирі слова, які йшли від самого серця, спонукали більше 60 випускників різних років поділитись спогадами, згадати минуле, розповісти про свої досягнення у житті.
Ще довго не гасло світло в шкільній оселі, ще довго не могли наговоритись та надивитись одне на одного наші випускники, а ми – сьогоднішні працівники, раділи з того, що зустріч вдалась на славу. Адже успіх кожної розпочатої справи – це спільне досягнення колективу вчителів та учнів, персоналу технічних працівників, батьків і всіх, хто не став осторонь такої важливої справи. Особлива подяка педагогу організатору школи Губенко О.В., яка змогла організувати такий прекрасний концерт і відкрила в наших учнів скільки нерозкритих талантів.
Живи, процвітай, мужній, радій новим учням рідна школо і гордо неси своє звання закладу середньої освіти ще не одне 50-річчя!

Вчитель математики Переселенської ЗОШ І-Ш ступенів, випускниця 1973 року Ходарева (Бумбак) Т.В.

Кiлькiсть переглядiв: 134

Коментарi