День Соборності України

2023-01-23

/Files/images/1254.gif
Українська мрія - єдність, свобода та незалежність. Серед знаменних дат календаря 22 січня – дата, яка здійснила віковічні мрії, якими жили та за які вмирали кращі сини України. Вона стала датою проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР, а з грудня 2011 року святкується, як День Соборності та Свободи України.
До Дня Соборності України, у стінах нашого ліцею, було проведено захід під назвою «Моя Соборна Україна». Головна традиція в День Соборності - це живий ланцюг, який українці вибудовують, символізуючи об'єднання українських земель і державну єдність. От і наші учні та вчителі об'єдналися та утворили живий ланцюг, загадавши лише одне бажання – Перемоги для своєї країни.
22 січня 1919 року – то не просто день підписання чогось там. Це не лише великий історичний документ, що проголосив щось чуже, далеке, неважливе. Це точка відліку. З того дня, опівдні Україна отримала шанс замайоріти на карті світу. На жаль, долі історія повернулась не так, як нам би того хотілось, але сам факт, що це можливо, надихав.
Надихав всю Другу світову війну, повоєнну відбудову, період відлиги, часи застою та доленосного 1991 року. Мабуть, із теплою згадкою про той січневий день писали й чернетку акту проголошення незалежності України.
Тож, Соборність – це синонім до слова «Єдність». Віднині та повсякчас. Бути Соборними означає бути разом, рухатися в одному напрямку, вірити у спільні цінності та разом долати перешкоди. Ми це робили здавна, і у лютому 2022 року не злякалися, не відступили, не втекли.
Україна – навіки Соборна. Мабуть, того бажав Бог, адже «соборність» - то слово церковного походження.
Натхненні історією, сміливцями та самовідданими людьми готові рухатися вперед!
Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з трепетом зберігати цей неоціненний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну!
Слава Україні!
/Files/images/DSC_0314.JPG
Кiлькiсть переглядiв: 45

Коментарi