День Святого Миколая

2014-12-19

/Files/photogallery/IMG_0536.JPG

19 грудня в Україні святкують День Святого Миколая. Він вважається захисником бідних і знедолених. Найбільше його люблять діти, для яких Миколай був і є «почесним охоронцем». Діти свято вірили і вірять в існування доброго захисника Миколая і намагаються не гнівити його. І тоді Святий принесе дарунки та солодощі.

В цей день у Переселенській ЗОШ І-ІІІ ступенів був проведений виховний захід «Свято Святого Миколая», який підготували педагог-організатор Лариса Михайлова, директор Будинку культури с. Переселення Алла Потера та художній керівник Оксана Губенко.

Ведучі Руслана Семененко та Владислав Поліщук ознайомили з історією виникнення свята і традиціями вшанування великого православного святого Миколи Мірлікійського в Україні. Учні 1-11 класів продемонстрували свою високу виконавську майстерність, прославляючи у віршах та піснях чудотворця Миколая. Свято видалося казковим та непередбачуваним. Особливо вразила присутніх Попелюшка (Світлана Кульбачна, учениця 9 класу), яка артистично та щиро виконала пісню Попелюшки та пісню «Новорічна ніч». Здивував присутніх своїм танцем у стилі хіп-хоп учень 4 класу Нікіта Губенко. По закінченню свята Святий Миколай (Микита Сабатов) привітав усіх зі святами та наказав «чесно жити, від зла тікати, а добро творити».

Свято закінчилося, а теплі враження від нього залишилися в серцях дітей. Хочеться вірити, що вони виростуть хорошими людьми і заберуть в майбутнє традиції та звичаї українського народу.

Владика Т.І., заступник директора з НВР

Кiлькiсть переглядiв: 204

Коментарi