«Бабин Яр: без права на забуття»

2021-09-29

29 вересня 2021 року в Україні та світі відзначають 80-ті роковини страшної трагедії, яка відбулася у Бабиному Яру. Ця подія є однією з найтемніших сторінок історії України. Та про неї потрібно пам’ятати, адже саме так ми зможемо вшанувати пам’ять мільйонів жертв Голокосту.
Сьогодні учителем історії та правознавства Яцкевич Катериною Іванівною була проведена виховна година-реквієм на тему: «Бабин Яр: без права на забуття».
Учні 11 класу розповіли про події, пов'язані з трагедією в Бабиному Яру, який став могилою десятків тисяч євреїв, а також українських патріотів, військовополонених, циган та інших громадян. Під час німецької окупації Києва у 1941-1943 роках було розстріляно від 100 до 150 тисяч осіб, дві третини з яких були євреї. Учні школи прослухали аудіовірш «Чулочки», автором якого є Муса Джаліль. Від почутого не тільки пробиває до сліз, а й вивертає душу... Учениці 6 та 8 класів продекламували вірш «Реквієм» Д. Павличка.
Катерина Іванівна підвела підсумки, що річниця трагедії Бабиного Яру завжди була й залишається приводом не тільки згадати про жертв війни та Голокосту, але й вшанувати героїв опору нацизму, що стали взірцем взаємоповаги між народами, прикладом духовного подвигу заради порятунку життя людей. А всім присутнім побажала залишатися людяними в будь-якому разі та ніколи не дізнатися такого горя.

#БабинЯр #ЧервонаТочка

/Files/images/DSC_0024.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 75

Коментарi