Початок навчального року

2018-09-03

Розпочався навчальний рік першим уроком - «Ти у мене єдина, Україно!». Зважаючи на сьогоднішні події в Україні, зміст даного твердження є необхідним для кожного свідомого громадянина нашої держави. В усіх класних колективах говорили про цінності, які роблять нас сильнішими, зміцнюють і об’єднують нашу державу, про історичну долю України, про героїку сучасних захисників суверенітету і територіальної цілісності країни.
А наші маленькі першокласники навчатимуться за новим Державним стандартом загальної початкової освіти.
Це важливий попередній етап реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа».
Вже перші кроки свідчать, що навчання у 1 класі стане цікавим та успішним. Кожний день буде розпочинатися ранковою зустріччю, під час якої діти ділитимуться своїми радощами та турботами, ближче познайомляться, навчаться спілкуватися, почнуть спільно планувати свій день, обиратимуть помічника вчителя на день.
Під час ранкової зустрічі першокласники вивчатимуть назви місяців та днів тижня, співатимуть улюблені пісні, емоційно налаштовуватимуться на навчальний процес, і не тільки…
Зміниться роль учителя та методи викладання. Вчитель не лише «передає» знання, а й формує спільноту класу, яка сприяє розвитку позитивної самооцінки школяра і життєвих компетентностей.
Дринь Олена Володимирівна разом зі своїми першокласниками починає проект нового Державного стандарту «Нової української школи», який визначає пріоритети: визнання цінності дитинства, радість пізнання, розвиток особистості, презумпція талановитості дитини, плекання здоров’я учнів, перетворення школи на безпечне місце, де немає насильства і цькування.

Щасти їм в усьому!

Кiлькiсть переглядiв: 197

Коментарi