• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Екскурсія до ландшафтного парку в селі Буки.

Екскурсія до ландшафтного парку в селі Буки.

2018-06-07

З метою підвищення культурного рівня, розширення кругозору, пізнання історії рідного краю та виховання поваги до історико-культурних надбань для дітей 1-8 класів та педагогічного колективу була організована екскурсія до ландшафтного парку в селі Буки.

/Files/images/DSC_0323.JPG

Відвідування відомих парків і дендропарків завжди залишає позитивні емоції. Що може бути більш позитивним для душі, ніж побути серед зелені, у води, пройтися стежками, подивитися визначні пам'ятки, які залишила історія в цих парках.
У селі Буки на Київщині розташований красивий ландшафтний парк. Він був заснований в 1996 році підприємцем Іваном Сусловим. Для парку він викупив ділянку землі біля річки Роставиця, яка раніше була місцевим звалищем.
Зараз це місце перетворилося на один з найкрасивіших парків України. Одночасно це ще й місце проживання сім'ї Івана Суслова - його маєток розташований прямо на території парку.
Парк складається з двох частин: храмового комплексу з фонтаном і самого ландшафтного парку. Вхід на територію безкоштовний. Однак в деякі частини парку можна потрапити тільки з екскурсоводом.
Під час екскурсії діти та вчителі дізналися багато цікавої інформації, побачили Галявину казок з дуже красивими казковими фігурами і міні-зоопарк, де живуть лев, ведмеді, олені, вовченята, фазани, голуби і інші тварини.
Якщо хтось бував у Києві, до реконструкції Майдану Незалежності, то напевно пам'ятають фонтан який там стояв. Після реконструкції площі в 2001 році розібраний фонтан багато років припадав пилом на одному зі столичних складів і його деталі потихеньку розтягували. Іван Суслов організував транспортування фонтану в село Буки, де його два роки ремонтували. Кілька металевих пелюсток чаші були відлиті заново, замінено насосне обладнання і граніт, встановлено додаткове освітлення. У 2011 році фонтан був відкритий і відтепер він зустрічає гостей біля входу в парк.
На горі сидять три жаби, що символізують благополуччя, біля них фотографуються молодята. Ще "жаба" душить всіх, хто дивиться на все це благополуччя. Біля жаб встановлено і пам'ятник Максиму Горькому - улюбленому письменникові Івана Суслова.
Всюди в парку можна побачити цифру 7. На українській мові ПІБ "Суслов Іван Миколайович" скорочено СІМ. Також він 7-ма дитина в родині. Отож, для їхньої сімї ця цифра є магічною так каже сам власник парку.
Діти та вчителі були дуже вражені красою цього маєтку та не залишали жодного куточка без фотографії.
Після парку в селі Буки дорогою додому всі заїхали до розважального парку , який знаходиться у м.Біла Церква. Діти та дорослі відвідали різні атракціони, дітвора гралася на ігрових майданчиках та стрибала на надувних батутах.
Діти були дуже задоволені поїздкою, із незабутніми враженнями поїхали додому, розповідаючи один одному про те , як відпочив, що бачив, який атракціон відвідав.
Ми всі дякуємо Тетяні Іванівні, яка разом із адміністрацією школи організувала цю поїздку.
Більше фото із поїздки можна переглянути перейшовши у розділ «Галерея».
А якщо ви бажаєте переглянути мальовничі краєвиди парку то вам ***сюди***.
Кiлькiсть переглядiв: 357

Коментарi